22.7.09

2. Vesimeloni (Citrullus lanatus)
3. Tammenlehtisalaatti (Lactuca sativa)
4. Lamopinaatti (Tetragonia tetragonioides)
5. Savojinkaali
6. Kyssäkaali
7. Palmukaali

Olen oppinut ajamaan traktorilla, mistä tottakai oli tarpeen ottaa kuva (jos poseerausinto on peräisin muotiblogien lukemisesta, niin miksi pommiinnukkuneena ilman meikkiä työvaatteissa?) . Traktorinajamistaito edellytti sitä, että löytyi traktori, jossa jalat ylettyvät polkimille. Nyt (kieltämättä) aika kaunis valkoinen Valmet ja minä olemme väleissä niin, että olin jo hienoisesti mustasukkainen ja pettynyt, ja taisin vähän tiuskia, kun kolleega päätti viedä sen. Ehkä keksin jopa ensimmäisen hyvän puolen siitä, että M. lopettaa pian työt.
Akukesästä mietittiin myös hevosten käyttöä viljelytöissä, hevoset ovat mahdollisesti jopa traktoreita sympaattisempia. Joku viininviljelijä kommentoi nyt jo unohtuneessa nettilähteessä, että on todennut suurimman eron viinin laadussa hevosilla työstetyn ja koneilla työstetyn viiniviljelmän välillä, ei eri viljelysysteemien kuten biodynaamisen ja luomun ja tavanomaisen välillä. Huipputason kaalia odotettavissa M:n tilalta.
Nyt, traktoreiden ollessa hallussa, ei kovin suuria esteitä oman tilan tiellä taida olla. Sitä odotellessa, ehkä jopa harkitessa, voi inspiroitua Mother Nature Network:in artikkelista "40 farmers under 40", jossa esitellään nuoren polven amerikkalaisia luomuviljelijöitä. Suomessa nuoria viljelijöitä löytyy esim. Osuuskunta Juurakosta, Labbystä. Civileats on myös tehnyt nuorista viljelijöistä artikkelisarjaa, joka on vaikuttanut allekirjoittaneen käsityksiin myönteisesti. Varmaan yhtä tehokkaasti kuin alan koulutus hillitsi intoa. Pisteet amerikkalaistyyliselle intoilulle ja manifestoille.

ps. nyt on kiire, ei enempää latinaa.

Ei kommentteja: