17.2.10

Ruusukvittenin hedelmät

1. Japaninruusukvitteni (Chaenomeles japonica)

Selaillessani Puutarhan marjat -kirjaa (L. Blomqvist) yllätyin ruusukvittenihillon kuvauksesta. Sen kerrotaan olevan "miellyttävän makean viinihappoista, hieman omenaan vivahtavaa, mutta maultaan kuitenkin jotenkin hienostuneempaa. Koostumus on sileämpi, kuin usein vähän karkearakeisessa omenasoseessa." Kvittenin hedelmät on siitä hauskat, että ilman kypsentämistä ne ovat kivikovia, mutta keitettäessä sakeutuvat nopeasti paksuksi soseeksi pektiinipitoisuutensa ansiosta.

Mutta maku! Itse muistelen, että kun viime syksyn sose maistui lähinnä raalta sitruunalta. Mitähän tuli tehtyä väärin. Kenelläkään kokemuksia?

ps. kuvassa harvinaisen punainen japaninruusukvittenin kukinta, yleensä ovat enemmän oransseja.

2 kommenttia:

OnTheRoad kirjoitti...

5 omenaa per japaninjuttu, niin hyvä tulee

pappilanmummo kirjoitti...

Tein 2 osaa omenaa, 1 osa ruusukvitteniä ja tuli maukas hillo, sokerin määrää en juuri nyt muista, mutta löytynee blogista pappilanelamaa.